קניוה מאובטחת

פשתה

פשתהתיאור הצמח: צמח חד-שנתי ממשפחת הפשתיים, שגובהו 50-10 ס"מ. הוא מצוי בבתות ובשדות, בעיקר בחבל הים-תיכוני. גבעוליו קופים, לבנים ושעירים. עליו מאורכים, משוננים או בעלי שערות בלוטיות בשוליהם. הפריחה בחודשים מארס-מאי. הפרחים גדולים וצבעם ורוד. הפרי הוא הלקט. מועד האיסוף: פברואר-יוני.
מקורות ופולקלור: אבותינו גידלו את הפשתה בגינותיהם, וממנה הפיקו סיבית אשר שימשו בתעשיית הבד והבגד: "לא תלבש שעטנז צמר ופשתים יחדו" (דברים כ"ב, י"א). הכוהנים היו מצווים להכין את בגדיהם, ובייחוד את האפוד, מבד של פשתים. תעשיית בגדי הפשתן תפסה מקום נכבד גם בימי בית שני. והמשנה גורסת כמעט תמיד פשתן, ב"נ" סופית: "הרוצה שיעדן את אשתו ילבישנה כלי פשתן" (כתובות ק"ט, ע"ב). בפשתן היו משתמשים גם להארת הבתים ולהסקה: "אין נותנין אונין של פשתן לתוך התנור" (שבת א', ו'). זרעיה שימשו למאכל ולהפקת שמן רפואי שערכו רב.
רפואה עממית: גם היום משמשים זרעיה של הפשתה השעירה ושל הפשתה התרבותית למאכל ולרפואה, בעיקר אצל עדות ישראל המזרחיות. אכילת זרעים בדרכים שונות יעילה מאוד נגד כאבי בטן, אבנים בכליות, בעיות עיכול, תולעים בבטן, מורסות (פרונקלים), טחורים, שיעול, נשירת שערות ואין-אונות.

פעילות זשמן צמחי זרעי הפשת

זרעי פשתה 
פעילות פיטואסטרוגנית, הודות לליגננים. 
פעילות אנטי דלקתית, הודות לריכוז הגבוה של אומגה 3. 
פעילות אנטי גידולית, הודות לריכוז הגבוה של אומגה 3. 
שיפור יציאות ותמיכה בצמחיית המעי "הידידותית", הודות לסיבים. 

חשוב לציין: ככל שהטחינה של זרעי הפשתה למטרת הכנת השמן הצמחי תהיה פעילותו רבה יותר, כך תגבר זמינותם הביולוגית של חומצות השומן והפיטואסטרוגנים הרצויים בטיפול הנוכחי. יחד עם זאת, ככל שהטחינה רבה יותר, עולה הסיכון לנזק חמצוני לחומצות השומן. לכן,אנו במרפא הבושם שוקדים להכין עבורכם שמן צמחי איכותי וטרי מיד לאחר הטחינה!!!
את שמן הפשתה ניתן להזמן ב"מרפא הבושם" החל מ-100cc
להזמנות:04-9952122